ΔΙπλωμα μηχανΗς

Διαδικασία

Αποτελείται από τα θεωρητικά και τα πρακτικά μαθήματα.

Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται με διαδραστικά και σύγχρονα μέσα (εικόνες, βίντεο, βοηθήματα, Online Εκπαίδευση, εφαρμογή) στο κέντρο θεωρητικής εκπαίδευσής μας. Ο υποψήφιος οδηγός παρακολουθεί τα θεωρητικά μαθήματα κι έπειτα, εξασκείται σε τεστ προσομοίωσης όσες φορές και για όσο χρόνο επιθυμεί χωρίς επιπλέον χρέωση. Με το πέρας των τεστ, ο εκπαιδευτής απαντά στις ερωτήσεις και δίνει επεξηγήσεις σε τυχόν λάθη του υποψηφίου. Επιπλέον, ο μαθητής μπορεί να διαβάσει τα τεστ και από το σπίτι του μέσω της Οnline Εκπαίδευσης ή μέσω της εφαρμογής.

Τα πρακτικά μαθήματα πραγματοποιούνται στο χώρο εξέτασης δηλαδή, στο υπουργείο μεταφορών στην μεσογείων περιοχή Παπάγου ακριβώς στη στάση μετρό εθνικής άμυνας, σε κλειστό χώρο  και στην ευρύτερη περιοχή εφ όσον έχουν την κατάλληλη τεχνική οδήγησης. Διαθέτουμε ξεχωριστό όχημα για την κάθε κατηγορία μηχανής και παρέχουμε στον μαθητή όλο τον υποχρεωτικό εξοπλισμό όπως κράνη, στολές μηχανής, επιγονατίδες κ.α.

Προυποθέσεις

Ο υποψήφιος για την απόκτηση διπλώματος μηχανής θα πρέπει να είναι:

  • 16 ετών για την κατηγορία ΑΜ (μοτοποδήλατο).
  • 18 ετών για την κατηγορία Α1 (έως 125cc).
  • 20 ετών για την κατηγορία Α2 (έως 35kW).
  • 24 ετών για την κατηγορίας Α (απεριόριστο). Σε περίπτωση που ο μαθητής είναι ήδη κάτοχος διπλώματος κατηγορίας A2 επί διετία, η απαιτούμενη ηλικία μειώνεται στα 22 έτη.
Μαθήματα-Δικαιολογητικά